Fysiotherapie

Wij werken volgens de 4XT methode, dit is een behandelmethode, die bestaat uit testen, tapen, triggeren en trainen. Dit is uniek in de fysiotherapie.

Doordat we iedere tapetechniek en mobilisatietechniek vooraf bepalen via eenvoudige testen, zijn de technieken altijd effectief.

De methode is ontwikkelt door Fysio Physics.

 

De 4xT-methode helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, heup, knie en enkel.

Als u klachtenvrij kunt bewegen wordt er gestart met de Medische Fitness. Dit specifieke programma zorgt hierdoor voor een blijvend resultaat.

 

De 4xT-methode gaat volgens een vast test- en behandelpatroon:

  • Testen: tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het doet.
  • Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook die richting ingetapet.
  • Triggeren: met fysiotherapeutische mobilisatie -en manuele technieken wordt de beweging in het gewricht gestuurd en vrij gezet.
  • Trainen: specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten te behouden.

 

PhysioTouch

 

Last van trekkende, pijnlijke, brede littekens?

Het blijkt dat littekens of bindweefsel dat vast zit de bewegingen zeer kunnen beperken, ook kan hierdoor pijn ontstaan.

Met de PhysioTouch kunnen we heel goed de littekens los en tegelijk ook mooier maken, Als het weefsel  los is, kunnen de beperkingen in de bewegingen veel makkelijker opgeheven worden.

 

Psychosomatische fysiotherapie